Documentatie

Stari posibile pentru platile prin SMS Online

Noua – tranzactia a fost initiata, dar clientul nu a efectuat plata.
Deschisa – clientul a trimis primul SMS dar nu l-a trimis si pe al doilea deloc/corect (apare doar la Vodafone si Telekom; atentie la Telekom, deoarece clientul este posibil sa fi fost taxat daca l-a trimis gresit pe al doilea).
Platita – clientul a primit codul de validare dar nu l-a folosit sau clientul a introdus codul de validare si este o problema tehnica pe URL-ul de confirmare la comerciant. Platile respective nu se deconteaza catre comerciant.
Confirmata – clientul a confirmat plata introducand codul ce validare.
Anulata – comanda a fost anulata de operatorul de telefonie si nu a fost facuta taxarea sau a fost anulata de catre unul din reprezentantii mobilPay in vederea deblocarii sumei alocata pe acel numar de telefon (acest lucru se intampla doar atunci cand tranzactia a fost anterior Platita sau Confirmata).
Stornata – comanda a fost semnalata ca fiind frauda sau face parte din raportul de bad-debt de la operatorul de telefonie si a fost stornata de un reprezentant mobilPay.
In asteptare – se asteapta confirmarea de la operatorul de telefonie ca acel client a fost taxat pentru a se livra SMS-ul continand codul de validare.